Torpedo rajčica f1 je hibridna biljka nove generacije. Zbog svoje nepretencioznosti prema okolini, rajčica se može saditi i na otvorenom terenu (u vrtu) i zatvorena (u stakleniku). Razmotrimo detaljnije obilježja i osobitosti ove sorte.

Značajke rajčice torpeda

Rajčica ove sorte, u pravilu, dostiže visinu od 60 centimetara, dok je broj listova na stabljikama neznatan u usporedbi s drugim rajčicama.

Dozrijevanje grmlja odvija se u ranim fazama razvoja. Obično je između snimanja i trenutka kada je već moguće dobiti prvi usjev, potrebno oko 100 dana.

Svaka oblikovana četka daje najmanje pet crvenkastih cilindričnih plodova čija je masa oko 120 g.

S obzirom na činjenicu da rajčice Torpedo imaju stabilan visok prinos (ja sam uzgajam ovu sortu, a ispostavilo se da prikuplja oko četiri kilograma rajčice iz jednog grma), plodovi brzo sazrijevaju i nema potrebe za pažljivim praćenjem i njegom biljke, ovaj hibrid je na vodećem mjestu druge rajčice. Savršen je za slijetanje na male parcele.

Kako rastu rajčice sorte Torpedo

Uzgoj rajčica ovog tipa javlja se metodom sadnje.

Važno je! Kako bi se spriječila naknadna infekcija biljke s raznim opasnim bolestima, prije sadnje sjemena potrebno ih je dezinficirati s otopinom kalijevog permanganata, nakon čega je bolje isprati s prokuhanom vodom i potopiti.

  1. Prilikom sjetve treba imati na umu da dubina njihove ugradnje u tlo ne smije prelaziti 0,5 cm. Ako je temperatura u prostoriji u kojoj su sjeme ostavljena za klijanje 18-25 stupnjeva, onda se pojava sadnica može očekivati ​​petog dana.
  2. Čim se biljka dovoljno razvije, to jest 2-3 listova se pojave na stabljici, štipanje treba obaviti. Nadalje, briga o izdancima bit će pravovremeno provedena gnojidba mineralnim gnojivima, zalijevanje, otpuštanje tla i stvrdnjavanje rajčice.
  3. Bolje je saditi sadnice u zemlju u posljednjim danima svibnja - početkom lipnja (nakon opasnosti od mraza), kada prva četkica počne cvjetati. Do vremena starosti rajčica je obično 65 dana.
  4. Prije posađivanja rajčice u pripremljene bunare, tamo treba smjestiti pregršt humusa i obilno zalijevati. Tijekom ljeta, biljka bi trebala biti rijetka, ali obilno zalijena i hranjena.

U zaključku, možete dodati da su recenzije onih koji su zasadili ili čak nastavljaju saditi i uzgajati torpedo rajčice, vrlo pozitivno karakteriziraju ovu raznolikost rajčica. To se u većoj mjeri odnosi na njegov okus i miris. Obratite pažnju na jednostavnost brige za rajčice, kao i na visok prinos grmlja rajčice Torpedo f1. Tako je uzgoj ove sorte ispravna odluka.

Moje omiljene vrste rajčica

Veljača je pravo vrijeme za odabir i kupnju sjemenki rajčice, koje ćemo sijati u ožujku. Uzgajam rajčice u stakleniku i na otvorenom polju samo 6 godina, ali već sam uspio napraviti svoju paradu sorti rajčice.

Najbolje sorte rajčica

Ima mora imati sorte koje sam biljka nužno svake godine. Volim ih ne samo s okusom i nepretencioznošću, već is onime što izgledaju na grmu. Parafraziram jednu bradatu anegdotu: "Ne volim mnogo rajčica... Ali sam proces...". Volim ići u staklenik i uživati ​​u plantažama rajčica. I ne ustručavam se pohvaliti našim susjedima s posebno spektakularnim ogromnim rajčicama, a zatim objaviti fotografije na forumu. Kakav je grijeh sakriti - svi ga volimo!

Sljedeće sorte su među favoritima i zato što ne trebaju stepchain i oblikuju fanatizam. Da, i žetve uvijek daju: male i velike, i puno, ovisno o sorti i o čemu se radi za mene - za salate, za praznine ili, najmanji i najslađi, tako da "kao sjeme, klikni",

Razred "Raketa" pogodan je i za staklenike i za otvoreno tlo. Plodovi su istog oblika, slatki. Volimo ih pojesti po šačicama. Dobro izgledajte u prazninama. Grm zahtijeva podvezicu, unatoč činjenici da je na čoporu napisano suprotno. To je zato što plod mnogo raste, a grmlje teži gravitaciji. Njegova visina na otvorenom tlu je oko 40 cm, au stakleniku može doseći i do 60 cm, a to je sorta srednje sezone i nije potrebno sjemenje.

Sl. 1. "Raketa" sazrijeva prijateljski, dobro se čuva iu tehničkoj i biološkoj zrelosti.

Ocjena "Zdrava" Dolazim iz susjeda. Tijekom obilaska njezina staklenika doista mi se svidjelo kako izgleda na grmu. Susjed je rekao da ga je dugo zasadila, da je nepretenciozan i uvijek postavlja voće, čak i ako ne promatra način ventilacije u stakleniku. Naravno, uzeo sam jedno voće za distribuciju sjemena. Visina „zdravog“ je do 100 cm, pa je bolje uzgajati u stakleniku, iako u otvorenom tlu daje velike rajčice.

Sl. 2. Dodavanje ruke “Zdrava” gotovo nije potrebno.

Sl. 3. sazrijeva u serijama, postupno, što je vrlo povoljno.

Među snažnim rajčicama s velikim plodovima identificirala sam sortu "Crveni div". Ova amaterska sorta uzgajala je jednostavne vrtlare. Unatoč činjenici da raste mnogo lišća, to ne mora često činiti stepon. Plodovi na nižim razinama su najveći. Da nisam lijen i iskopao cvatove, ne ostavivši više od 3-4 u ruci, plodovi bi bili još veći. Unutra je mesnat i sadrži nekoliko sjemenki.

Sl. 4. "Red Giant" sredinom srpnja.

Sl. 5. Sjeme se može uzimati vlastito, samo je potrebno da plod sazrije na grmu i da je iz druge ruke od dna.

Sl. 6. Plodovi su blago rebrasti, prilično transportni, nikada ne postoji žuto-ružičasti vrh od neuravnotežene njege, kao kod sorti ružinog voća.

Sl. 7. I sa strane stabljike i sa stražnje strane uvijek imate prezentaciju.

Sl. 8. Jedini nedostatak “Crvenog diva” je da najveći plodovi zahtijevaju podvezice.

Međutim, gotovo sve krupno plodne rajčice moraju dodatno vezati četkicu. Osim mog sljedećeg ljubimca, "Bull Heart". Uvijek ga uzgajam iz godine u godinu, kao što mi je savjetovala moja baka. "Nikada te neće iznevjeriti!" Rekla je i svake godine to vidim. Čak i kad bih uzeo svoje sjeme, a ne tvorničke, "Bikovo srce" uvijek proizvodi plodove i uopće ne zahtijeva staking, iako je jak. Nekako nisam imao dovoljno prostora u stakleniku, a na ulici sam imao jedan grm "Bikova srca" bez skloništa. Rastu do 1 m umjesto 140-150 cm u stakleniku, ali još uvijek zadovoljan.

Sl. 9. Četke rastu na takav način da ne moraju biti dodatno osigurane podvezom, tako da ne padnu.

Sl. 10. Postoji jedna značajka “Srca Bikova” - predispozicija za stvaranje takvih nespretnih plodova.

Stoga, ako vidite pretjerano veliki pupoljak ili cvijet - sigurno ga izrežite škarama, on će i dalje dugo sazrijevati, iako će biti velik, koža će biti tvrda i siva, nećete uzimati sjemenje iz nje.

Sl. 11. Veći dio plodova "Bull Hearta" je vrlo lijep, ukusan i mesnat. Usput, ova sorta može biti i narančasta i crvena.

Visoke rajčice za staklenik

Nabrojio sam navedene sorte bez iznimke, ali postoje i neke koje sam volio, i povremeno ih uzgajam u stakleniku, ali nisam postao njihov fan. Od indeterminants, ja volim četke sorte najviše. Opet, to je prije svega zato što izgledaju lijepo na grmu. Postoje samo tri varijante, a za svaku postoji poseban razlog da ga uzgajate.

"Intuicija F1" - srednji sezonski hibrid, ali ja bih ga klasificirala kao kasno sazrijevanje. Ne samo da mu se izmjenjiva zrelost pojavljuje tek sredinom kolovoza - također dolazi i kasno biološka zrelost. Odvojene kopije ovih rajčica dozrijevaju sve do kraja listopada. Ali, s druge strane, to je zgodno, jer kao rezultat imamo jako dugo vremena kod kuće da dobijemo svježe rajčice. Stoga ga sijem u veljači.

Sl. 12. Fotografije s kraja srpnja, a plodovi još nisu počeli popunjavati.

No, "Intuicija F1" je vrlo laganje. Ovaj hibrid je odličan za zamrzavanje za buduću uporabu. Zimi pravim pizzu i frittu s njima, jer se ne odmrzavaju poput kaše, već savršeno čuvaju mesnatost kad se reže.

Sl. Plodovi su svi glatki, lijepi.

Sl. 14. U ovom obliku šaljem "Intuiciju F1" u duboko zamrzavanje.

"Scarlet Candles" - sorta zapešća, sredinom sezone. Ne razlikuju se po posebnom ukusu, nego kakav oblik! Učinkovito izgleda u pripravcima s krastavcima. Međutim, za to ih uzgajam. Lijepo je diviti se takvoj staklenci zimi.

Sl. 15. Duljina "Grimiznih svijeća" - gotovo kao krastavci za očuvanje.

Sl. 16. “Grimizne svijeće” izgledaju uredno, svatko ima karakterističan “nos”.

"De barao" je prilično kasno dozrijevanje, sijem ga pred većinom rajčica. Jako mi se sviđa u prazninama, ne puca i vrlo je ukusna, kako u svježem, tako iu kiselom obliku.

Sl. 17. “De Barao” je otporna na bolesti. Uvijek ga sadim sa sjeverne strane, vezujem preko ulaza u staklenik, jer je vrlo visok, a gornji sloj sazrijeva čak iu posljednjem desetljeću kolovoza, unatoč prvim hladnim noćima.

Sl. 18. Plodovi su lijepi, svi kao jedno.

Sorte salata Pokušao sam mnoge, želim pronaći najukusnije. "Malachite Box" i "Black Prince" vole kušati rajčice neobičnih boja. Obojica su visoki, zahtijevaju štavljenje, podvezice, 1-2 stabla, ali napori su vrijedni toga, plodovi su veličanstveni. "Crni princ" - tamno smeđa u fazi pune zrelosti.

Sl. 19. "Malahitna kutija" u biološkoj zrelosti - zelena.

Sl. 20. Sve ove rajčice “Malahitne kutije” već su zrele, iako izgledaju kao da nisu zrele.

Žuti divovi nisu inferiorni po ukusu, za mene su najviše mesnati i ukusni “Žuti tartuf” - neobičan oblik, “Dragun” - štoviše, izrezati meso, kao što je istoimeni plod, “Zlatni kralj” i slatko, kao dinja, “ Zlatni bik. Manje su impresionirani "Zlatno srce" i "Altai Yellow".
No valja napomenuti da je kvaliteta žutih rajčica lošija od crvene. Od zelene salate odrastao sam "Kralj Velikog", "Kardinal", "Kanarinac", "Medvjeda šapa", "Mazarin", "Altai Red." Što reći o njima - svi su jednaki, kao u odabiru. Gume ih stalno povezuju i povezuju. Jedno je drago - da su velike.

Sl. 21. Na grmu svi izgledaju isto. Ovo je "kardinal".

Sl. 22. "Kardinal" je dobro čuvan.

Sl. 24. U prvom planu - Mazarin. Razlikuje se samo po obliku, okusu - kao i svi drugi crveni plodovi.

Sl. "Altai Reds", međutim, može se pohvaliti za njihovo sazrijevanje.

U međuvremenu, želim spomenuti rajčice s rajem "Čudo Zemlje". Ako ste sretni s ljetom, i neće biti jako vruće, onda uz ovu sortu možete dobiti dobru žetvu.

Sl. 26. "Čudo Zemlje" također je visoko.

Ali, ako ne postoji jako dobra ventilacija u stakleniku, ova sorta će dati karakterističan svijetlo žuti obruč, ne sviđa mi se, a ja ga odrezati prije uporabe.

Sl. 27. "Čudo Zemlje" - s desne strane. Po veličini, isti su kao i "Red Giant" s lijeve strane.

Odvojeno, treba reći i za visoke višnje rajčice, primjerice, "Chio-chio-san", "Sweet-Cherry F1" i druge. Da, mnogi od njih su slatki, izgledaju elegantno iu stakleniku, te u kiseljenju, ali mnogi pastorci bacaju se i zahtijevaju pažljivo održavanje. Koliko ih nisam prekorio da zasadim, ali još uvijek “rušim”, stvarno se želim diviti kistu.

Sl. 28. "Datum crveno", naravno, ukusno.

Sl. 29. “Zlatokosa” je također dobar u okusu, ako se držite i ne jedete s polu-zrelim, a može se koristiti iu polu zrelom obliku.

Rajčica za otvoreno tlo

Među rajčicama za uzgoj na ulici, volio sam samo pet. Iako se sve rajčice za otvoreno tlo mogu uzgajati u stakleniku, ako ima prostora. Jednostavnije je učinkovitije zauzimati staklenik ne samo po širini, već iu visini, pa je uobičajeno da se niske sorte stavljaju na ulicu, pod privremeno sklonište ili bez njega.

Hibrid "King of Market III F1" svjesno je dobio svoje ime. Ja ga uzgajam pod pokrićem i bez njega, ovisno o tome koliko prostora ostaje u stakleniku nakon glavnih slijetanja. Smatra se ranim sazrijevanjem, iako to ne bih rekao. S zadovoljstvom ga sadim, jer u bilo koje ljeto - kako u oblačnom, tako iu vrelom - daje stabilnu žetvu. Najvjerojatnije je to zato što je otporna na razne bolesti. U stakleniku raste malo više nego na otvorenom polju. Podvezica je potrebna jer su plodovi, osobito oni niži, vrlo veliki.

Sl. 30. “Kralj tržišta III F1” proizvodi plodove (u crvenoj košari).

Sl. 31. "Apple Rusija" na grmu.

Sl. 32. "Yablonka Rusija" se dobro čuva, uključujući i zamrzavanje.

Sl. 33. "Buyan" - poznati pouzdani tip za otvoreno tlo.

Sl. 34. "Buyan" je dobar u soljenju.

Sl. 35. “Leningrad Chill” kupio sam u ekonomičnom pakiranju - 200 sjemenki u jednom. Opravdao svoje ime, nije zamrznuo kada je mraz, dobro je rasla u stakleniku i na ulici.

Sl. 36. No, najotporniji na otvoreno tlo pokazao se kao žuto-plodna sorta „Čudo svijeta“. Veže samo nevjerojatnu količinu voća.

Iz niskih sam pokušao i "Kremlj F1", "Breskva", "Narančasto sunce", "Dušo", "Tigar", "Sanka". Unatoč publicitetu, ove su me sorte razočarale.

I konačno, patuljci. Ova rajčica odgovara čak i većina lijen ili zauzet vrtlari. Oni ne zahtijevaju podvezica, zalijevanje i, štoviše, pasynkovaniya.

Sl. 37. Patuljci, dovoljno je malčirati sredinom lipnja i doći do žetve početkom kolovoza.

Sl. 38. Iako, ako ih posijate krajem veljače, možete žetvu prve žetve i 1. srpnja, kao na ovoj fotografiji.

Sl. 39. Cijelo ljeto donose plodove.

Pokušao sam “SamRastet”, “Florida Petit”, “Pygmy”, “Pinocchio”, “Balkonski duet” - svima se svidio.

Sl. 40. "Florida Petit" čak i plodne kod kuće.

Ove godine imat ću samo tri nove stavke: visoki “Shuntuk gigant” i standard “Extreme North” i “Winter Cherry”. Na njima su recenzije na forumu dobre.

Imate li kakve vrste rajčica koje zasadite svake godine? Koliko ih je i kako se zovu?

Omiljene vrste rajčica ove godine su Kumir, srednje visoke, vrlo ukusne, plodne. On je posadio 20. ožujka za sadnice, prvi rajčica je pokupljena 20. lipnja, do danas nosi plod, tj. Već 3 mjeseca na grmlju još ima puno voća. Trešnja je najuspješnija sorta - crna trešnja, vrlo ukusna i plodna, najdraža rajčica moje djece. Također, uz Chkrnaya vishngay, crna Grazdenova rajčica je vrlo slatka. Sorta loto je posađena prvi put ove godine, jako mi se svidjelo, meso voće, dobro za svježe salate, posadit ćemo ga u budućnosti.

Osedla prošla 2017. Intuicija, naslijeđena od prijatelja. Biljka je snažna, otporna na moje glavne muke. Četke su obilne, lijepe pa čak i sazrijevaju na lozi, ali. nije jestivo. Cijela sredina plodova ostaje bijela, bez obzira na to koliko se drži na lozi, ne govorim o zrenju. Što duže držite na lozi, to krupnija kora postaje, samo je doslovno trebate očistiti. Nema okusa rajčice, pa neka vrsta trave. Nikad više neću sjesti, usprkos sve te "ljepote"

Ako stvarno trebate
Podijelit ću rajčicu Alsou

gerbera11
hvala za vezu)
svatko toliko hvali Favorita, nekako odlučuje o njemu) cijena za sada prestaje) nekako sam kupio Marfu F1, ali nije otišla ni jedan (
katlea
hvala)

Sansei analog Alsou.

agrosa umjesto baby tom je sada omiljena F1, mi ih jako volimo! još uvijek trešnja ira semko vrlo slatka i ukusna

Florida Petit Soot 20. veljače dva grmlja, za djecu u loncima, oni se zatim brinu i trgnu usjeve))) cool rajčice

Djevojke, hvala na povratnim informacijama! Sve vaše sorte su zabilježene, tražit ću vikend! :)

Hvala za članak! Uzeo je poruku :)

Imamo sadim De Baraoove roditelje u stakleniku, srcu u biksu i raznim vrstama, eksperimentiramo. Trešnjevi roditelji ne vole, pa ćemo ih posaditi na našu daču, a bakin čvor mi je također savjetovao, pokušat ću prvu godinu. Nekoliko puta sam čuo da je dobra ocjena "Alsou", ali nisam je našao u trgovinama.

Hvala na pregledu. Nježno ljubite Bull Heart. Koenigsberg čađ redovito. Stvarno mi se svidjela beba Tom Cherike. Prekinuto, tražeći zamjenu.
Ove godine već je posijano Pigmejca. Savjetom

Korištenje materijala moguće je samo na internetu ako postoji hipervezu na stranicu Sibmama.ru i uz navođenje autorstva.

Oglašivači su odgovorni za sadržaj reklamnog materijala.

Administracija nije odgovorna za poruke koje su ostavili posjetitelji web-lokacije. Ne zaboravite da se o zdravstvenim problemima obratite liječniku.

Opis torpeda rajčice i njegovih obilježja

Torpedo rajčice smatra se hibridnom sortom. To je nepretenciozan na klimatske uvjete, temperaturne promjene. Biljka se može uzgajati u stakleniku iu otvorenom polju. Slijedi opis i opis vrste Torpedo f1.

Opis torpeda rajčice

Karakteristične sorte Torpedo:

  • biljka pripada odlučujućem umu;
  • listovi su tamnozeleni, srednje veličine;
  • Rajčica ima srednje cvat;
  • peteljka ima zglob;
  • Torpedne rajčice su ružičaste, cilindrične, nalik torpedu;
  • koža je gusta, glatka, sjajna, ne puca;
  • plod u presjeku ima oko 2-3 gnijezda;
  • težina 1 rajčice je 60-100 g;
  • prinos biljke je visok i iznosi 3,3 kg / m²;
  • Biljka je otporna na bolesti kao što su kasno palež i trulež korijena.

Biljke rastu do 60 cm, a na granama postoji mali broj listova (za razliku od ostalih). Formiranje biljnog grma provodi se u ranom razdoblju nakon slijetanja u tlo. Razdoblje od sazrijevanja sadnice do žetve je oko 100 dana. Formirana četka ove biljke donosi oko 5 rajčica.

Sa 1 grm možete dobiti oko 4 kg voća. Rajčica brzo dozrijeva. Postrojenje ne zahtijeva posebnu brigu i pridržavanje složenih agrotehničkih mjera. Torpedo f1 smatra se jednom od najboljih sorti među ostalim rajčicama. Može se uzgajati iu malim ljetnikovcima, dok se dobiva velika žetva.

Potrebno je uzgajati biljku na način sadnje. Prije sjetve, sjeme treba tretirati s otopinom kalijevog permanganata, a zatim oprati s prokuhanom vodom. To je potrebno kako bi se spriječio razvoj raznih bolesti.

Sjeme treba zasaditi na dubini od 0,5 cm, au prostoriji u kojoj se uzgaja sjeme temperatura treba biti + 18... + 25 ºC. U ovom slučaju, sazrijevanje sadnica se događa 5. dan.

Nakon što se sadnice počnu razvijati, a na stabljici se pojavljuju prva 2-3 lista, potrebno je učiniti štipanje. Nakon toga, potrebno je redovito hraniti biljke mineralnim gnojivima, vodom, popuštati tlo i stvrdnuti sadnice.

Potrebno je saditi sadnice u tlu krajem svibnja i početkom lipnja, kada više nema hladnoće. Sadnja se obavlja nakon prvog cvjetanja četke. Do tog vremena starost rajčice doseže 65 dana. Prije sadnje biljaka u tlu treba pripremiti tlo.

Da biste to učinili, u bunarima, gdje će posaditi sadnice, dodati humus i zaliti tlo. Nakon toga, prilikom uzgoja rajčice, treba ih zalijevati. Zalijevanje se provodi rijetko, ali s puno vode. Također je potrebno redovito proizvoditi preljev.

Što kažu o rajčici

Odgovori onih koji su posadili ocjenu Torpeda, općenito pozitivni. Vrtlari bilježe izvrstan okus rajčice i visok prinos. Uzgajivači povrća kažu da rajčice zahtijevaju vezanje uz potporu i formiranje grma.

Svetlana, Smolensk:

“Ja uzgajam torpedo rajčice 3 godine. Isprva sam posadio druge sorte, ali sada sam se zaustavio na ovome. Sorta ima visoke prinose. Rajčice su vrlo ukusne. Koristim sirovo voće kao hranu za pripremu salata, začina, umaka, umaka, pirea od rajčice, raznih jela i priloga. Plodovi se mogu soliti, ukiseliti, pržiti i kuhati. "

Grigory, Kemerovo:

- Općenito, sorta odgovara. Čađa na mjestu, ove rajčice su već stare 5 godina, voće je ukusno i svježe, au konzervama. Glavno je da se ne zaboravi napraviti odijevanje tijekom uzgoja, kako bi žetva bila dobra. "

Sorta rajčice: Torpedo

Uključeno u Državni registar Ruske Federacije za uzgoj u otvorenom tlu u LPH. Zahtijeva podvezice i formiranje biljaka. Salata i za cijelo konzerviranje. Srednje rano. Biljka je odlučujuća. List je srednje veličine, tamno zelene boje.

Međusobni cvatovi. Izraste s artikulacijom. Plod je cilindričan, gladak, gust. Boja nezrelog ploda je zelena, zrela - ružičasta. Broj gnijezda 2-3. Masa ploda 60-100 g. Okus je dobar. Prinos komercijalnog voća 3,3 kg / m2. Otporan na rotaciju vrha i korijena.

Ocjene torpeda od rajčica

Tomped Torpedo

Visokoprinosna, srednje sezonska sorta za prijevoz na velike udaljenosti. Biljka je standardna, determinantna, visoka 60-80 cm, plodovi su cilindrični s konveksnom vershinkom, crveni, težine 90-115 g, mesnati, gusti, vrlo ukusni. Sorta je idealna za konzerviranje, salate i izravnu konzumaciju. Vrijednost razreda u visokoj produktivnosti, trajnosti prekrasnih produženih plodova. Otporan na kompleks bolesti.

AGROTECHNIKA: sjetva na sadnicama u ožujku. U 1-2 fazi pravih listova, sadnice se rone. Sadnice se hrane 2-3 puta složenim mineralnim gnojivom. Prije iskrcavanja, 7-10 dana, sadnice počinju stvrdnuti. U otvorenom tlu, sadnice se sade sredinom svibnja za privremeno sklonište ili u lipnju na otvorenom. Uzorak sadnje 50x60 cm Daljnja njega je zalijevanje, dorada, rahljanje i okopavanje.

Ocjene torpeda od rajčica


Registracija: 24.01.2009
Poruke: 1219
Iz: Moskva

Vikendica u srebrnim ribnjacima

Sadim hibride Berberan F1 i F1 Rally
i sorte Mazarin
do staklenika

Berberan F1 je bolji od F1 relija

http://www.semena.org/sort/fraim-3.htm
kliknite na lijevo - rajčica
zatim na - odrednica za svježu potrošnju
zatim na bilo koju sliku rajčice
a zatim i tehnologiju uzgoja

slabi, tanki dugi sadnice daju kasni mali usjev


Registracija: 10/7/2010
Poruke: 5171

Vikendica u Stavropolju

hvala, negdje sam pročitao, čini se da je riječ o jagodama, da postoji mogućnost unakrsnog oprašivanja, pa sam se uzbudio


Registrirano: 28.5.2009
Poruke: 2496

Vikendica u pos.North Belgorod regiji.


Registracija: 24.01.2009
Poruke: 1219
Iz: Moskva

Vikendica u srebrnim ribnjacima

foto studio.
grm rajčica s 4-5 rajčica rajčica bez podvezica i ne pada

Pitanje koliko grmlja biljke nema smisla..
Točno je pitanje koliko kilograma crvenih rajčica dobivamo od 1 kvadratnog metra. metara,
S obzirom da Indijanci po kvadratnom metru stavljaju 3 komada
5-6 djece

moguće je s 5 grmova s ​​dobrom pažnjom skupiti više rajčica od 500 grmova

Post je uredio Alena Latvia - 24.11.2014, 15:14


Registracija: 10.2.2009
Poruke: 462

Vikendica u predgrađu


Registracija: 12/27/2009
Poruke: 287
Od: Kijev Ukrajina

Vikendica u blizini Kijeva

moguće je s 5 grmova s ​​dobrom pažnjom skupiti više rajčica od 500 grmova
[/ quote]

To je apsolutno točno, broj grmlja ne određuje veličinu usjeva, ovdje je važnija njega. Testirano je mnogo puta.


Registracija: 12.5.2009
Poruke: 89
Od: Saransk

Vikendica u Mordovia

U stakleniku nisam stigao do metra ((((. Ali žetva je bila dobra. Jedna od mojih omiljenih sorti).


Registracija: 10/7/2010
Poruke: 5171

Vikendica u Stavropolju

Pitanje koliko grmlja biljke nema smisla..
Točno je pitanje koliko kilograma crvenih rajčica dobivamo od 1 kvadratnog metra. metara,
S obzirom da Indijanci po kvadratnom metru stavljaju 3 komada
5-6 djece

moguće je s 5 grmova s ​​dobrom pažnjom skupiti više rajčica od 500 grmova


Registracija: 10.2.2009
Poruke: 462

Vikendica u predgrađu


Registracija: 16/06/2010
Poruke: 696
Od: Volgograd

Vikendica u privatnoj kući u regiji Volgograd

Nisam se zagledao, ako govoriš o meni, ne prije toga, shvatit ću za sebe što, kada, koliko, gdje, želim da bude prvi put, čak i ako je mali, ali rezultat bi bio

hvala, negdje sam pročitao, čini se da je riječ o jagodama, da postoji mogućnost unakrsnog oprašivanja, pa sam se uzbudio

možete konzolu


Registracija: 12/16/2009
Poruke: 826
Iz: Moskva, Zelenograd


Registracija: 16/06/2010
Poruke: 696
Od: Volgograd

Vikendica u privatnoj kući u regiji Volgograd


Registracija: 10/7/2010
Poruke: 5171

Vikendica u Stavropolju


Registracija: 16/06/2010
Poruke: 696
Od: Volgograd

Vikendica u privatnoj kući u regiji Volgograd

Victor se pridruži! Neću nikoga iznenaditi divovima od rajčica. Pa, uvlake za salatu će uspjeti na velikom perliju - pa, ne, neću se uzrujavati. Bio bi ukusan. Ne sjećam se kiseljenja poput "Lyane, ruma, crvenog lovca i neke druge kreme. Sve obrađujemo i posolimo u bačvama. Ne trebamo ići nigdje u svojoj kući. pala grmlja. (mogu krivulje ruku) Ja ću stvarno ići u šumu i naći ćemo tu vrstu dobra.

[quote name = 'vruće' datum = '18. 2010, 20:43 'post =' 548323 ']
NK zna. Možda zato što bez navodnjavanja rastu debeli debla, a drvenasto poput drveta. KAKO BORAVI? općenito? Imamo toplinu ispod 40. Disaju bez navodnjavanja. (Sigurno imam)

[quote name = 'Luda 123' post = '548137' date = '17.12.2010, 23:18 '] Leonna ga sadi i ne boj se, vidjet ćeš 50 grmova malo. Moguće ih je sve odbiti, a ja se puno dajem prijateljima, roditelji ih uzimaju u kantama, a svekrva zove i izdaleka pita kako postoje rajčice. Muž umjesto mesa, "kantu" salate od rajčice za večeru, jede: Jedno vrijeme soljenje se nije jelo, sada je vrlo dobro. e ne vole, ali su banke tako lijepo žućkasto izgled, olovke i sami su izvučeni. [/ quote]
DA! DA! DA! (Imam oko dvije mame još uvijek imaju baku) A gazpacho juha je vruća. Prijatelji, molim vas! A onda me ponos razbi kad me tretiraš!

Post je uredio Alena Latvia - 24.11.2014, 15:13

Ocjene torpeda od rajčica

Olga »3. ruj 2015. u 23:30

Ove godine imam rajčice. Ja sam kriv! Sadi rano, sadnice su prerasle. bijeli moljac je proždrljiv parazit, a ja, kao gostoljubiva domaćica. i to u njoj, cijelo ljeto. svjetlo i ljubazna aura.

kao rezultat. "Kumato", bio je i ostaje najukusniji, "kralj Sibira" žut, također vrlo ukusan, i zeleno voćni "Malachite Box". vkusnyuchaya. Ružičasta i crvena za mene kao i uvijek. ne baš. "Crni grozd" cool izgled. Četka je lijepa, rajčice su brojne, ali nisu ukusne. Nije mi se svidjelo. Usput, oni su u prazninama, u bankama. pocrvenjeti.

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Lenchik »4. ruj 2015

od sramote vjerojatno da je neukusna

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Brineta "Sep 09, 2015 04:34

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Iris "Sep 17, 2015, 00:25

Sadili se trešnje Ljetno sunce. Hibrid, kupljen preko Interneta, a nije ni F1, već već F2. Žuta. Samo oni iz nekog razloga ne dozrijevaju kod mene. Ali što je četka porasla.

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Vera ”25. rujna 2015., 16:23

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

admin »25. ruj 2015., 16:54

Kakvi su? Moje sjeme već dugo laže.

I ove godine me nitko nije obradovao. Nekako tužno sve. Lenjingradska hladnoća nas je iznenadila svojom vitalnošću - isprva su izgorjeli, a zatim se smrznuli, ali još uvijek puno i prije svih ostalih. Obična sitna rajčica. Sol je prikladna.
Ružičasta kaskada izgleda dobro i svatko voli okus, a ja mirno tretiram salatne rajčice. Princeza nije loša.. pa, sve.. ostatak je patio od vrućine. Počelo je jako loše.

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Tatmi »01 Lis 2015, 01:54

ove godine, srce bika iz čudnih razloga, ili možda zbog vrućine, ili sam uhvaćen u agrosu, izgledao ovako, sa žutim, suhim šeširom

Volio je vrstu zlatnog kralja od agrosa, mesnatih, ukusnih

zimska trešnja iz biotehnologije, uvijek je ugodna, dobro, vrlo plodna, ako čekate punu zrelost u grmu, dobivate jako slatko. crna čađa na ulici

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Irina_Egypt »01 Lis 2015, 10:02

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

admin »01 Lis 2015, 10:23

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

Irina_Egypt »01 Lis 2015, 11:23

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

V181964 "11. prosinca 2015., 12:31

Lenchik je napisao (a): Tanya, i zašto su Romi za tjesteninu? Za soljenje vjerojatno je dobro. Ako je to sorta, jeste li skupili sjeme? Kako je njegov prinos i visina.

Pokazat ću:
Sjeme Popenka, sve indy:
Zeleni papar. Zgodan. Zakasnio sam. Dao 5-6 četke na 5-6 plodova u četkici.

Plava Na okus uobičajenog, zbog ljepote u kiseljenju, opet ću posaditi.

Izmailovo rebrasta Lijepa, produktivna, ukusna. Lijepo u soljenje, nisam obrok, ispostavilo se mali i mali ovdje takvu harmonicu.

Iluzija rajčica za punjenje. Lijepa. Veoma sam zakasnio, ovdje je 2 pev zrelog voća.

Prijenos iluzija Rastu 2 grmlja iluzije i 2 grmlja ove. Ovdje je začinjena mnogo ranije, plodovi su manji i crveni. Mesnat, plodan.

Marisol purple i Purple Lake Ripe su toliko slične da sada ne znam koji od njih na fotografiji. Oboje visokodušni, veliki, mesnati, s takvom lila-burgundskom bojom, kamera ne prenosi malo.

Brazilsko čudo i Niagus slični su. Prema navedenoj veličini, trebali su biti veći, drugi manji. Ukusna.

Popenkovskie završio, poslati sjeme iz vrećica i razmjene:
Fun 6 četki, 4-6 rajčica po četki. Svi u soljenju. Ukusna. Zabavno: girl_blush:



Na ovoj fotografiji 3 vrste:
Ildy Yellow, mala. Sviđa mi se, produktivniji od meda. Iako gornje četkice nisu počele sve, ponavljat ću ih prskanjem jajnika nego bilo što drugo. U donjem četke ispostavilo se ne manje od 100 komada u četkici.
Medna žuta žuta, nalik na žarulju. Slatko.
Žutika Crvena trešnja. Volio je okus. Gotovo sve je išlo ravno u staklenik ravno u usta, to jest, čak mi je bilo draže kap meda, koji se smatra najslađim.

Pepper prugasta Sadila prošle godine, kao za ljepotu i očuvanje kvalitete. Uglavnom ide na soljenje.

Crni princ Ukusne, produktivne, lijepe rajčice za kiseljenje. Grm u prtljažniku ima vremena dati 11 četki u mom stakleniku.

Bullish srce je narančasta i ružičasta. Unatoč činjenici da su rajčice uglavnom na donjim rukama, tvrdoglavo ih ne želim prepustiti. Vrlo ukusno.

Gljiva ličja košara I, također, zakasnila, još nije pokušala.

Dobar dan, možete citirati svoju poruku. Također sam posadio marizol i jezero Lilac. Više poput jezera - oni su slatki i okus vrlo slični Qingdao - jedan na jedan.

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

admin »27. kolovoza 2016. u 11:56 sati

Mali pregled.
Zbog vremenskih ograničenja, sve je u napadu i počinje. Stvarno sam htjela pokazati upravo ove sorte na grmu.

Službeni opis:
Cornabel - jedini svjetski hibrid rajčice (Cornue des Andes) rog Anda s vrlo visokim sadržajem suhe tvari. Neodređeni generativni tip rajčice. Izvrsno šivanje voća pod nepovoljnim uvjetima. Oblikuje se četkom do 7 plodova. Izvrstan za uzgoj visokokvalitetnih proizvoda. Otvorena navika biljke, dobro prozračena biljka. Snažan korijenski sustav, voće težine 200 gr. i ujednačenijeg oblika i veličine. Duljina ploda do 15 cm, prekrasna crvena boja. Sočno meso, slatko, sjajan okus. Dobra gustoća i visoka transportnost. Trajanje zrenja je 60 dana od presađivanja.

Moji komentari: Oduševljen sam izgledom biljke. Visok, zgodan, plod kao na slici iu opisu. Nema razlike u ispušnim plinovima i ZG. Okus. Pa, samo rajčica mi se svidjela zbog izgleda. Konzervirana. Onda ću vam reći kako je u konzervaciji.

Službeni opis:
Sasher je ekskluzivni visoki rajčica turske tvrtke Yuksel Seeds. Snažna biljka s vrlo ranim dozrijevanjem. Jedinstven, savršen slatki okus i ugodna aroma čine ovaj hibrid posebnim i nezamjenjivim na tržištu. Plod je smeđe-crvene boje, težine 150-160 g. Biljka tvori veliki broj četki, 5 - 9 plodova po ruci. Za uzgoj u rano proljeće iu jesen u zatvorenom tlu. Prikladno za otvoreno tlo. Ima dug vijek trajanja, čvrst.

Moji komentari: Ne vrlo rano, ne jako visoko, savršena veličina (baš kao u kalupu, jedan na jedan), slatko. kao Kumato. Sviđa mi se. U OG i ZG jednako su se pokazali. Na fotografiji se boja ne prenosi.

Re: Koje smo sorte zasadili. Recenzije o sortama.

admin »28. kol 2016., 12:36

Ira, ovdje je rajčica koju vaš dom želi. Velika, slatka i žestoka. Najranije što imam.

Mamut - nova srednja sezonska sorta (110-115 dana od klijanja do zrelosti), namijenjena uzgoju u otvorenom polju i filmskim tunelima, te je vrlo slatka. Vrlo visok okus. Posebnosti sorte uključuju visok sadržaj vitamina A. Visina biljke je do 1 m. Plodovi su ružičasti, veliki, težine do 1 kg.

Moji komentari: Sve je napisano. Nažalost, nismo se mogli slikati. Brzo je jeo.

Avury prugasta - rano zrela (105-110 dana). Biljka je neodređena, visoka do 1,5 m, snažna, s prekrasnim velikim, tamno zelenim lišćem. Na glavnom stablu formira 5-9 jednostavnih dugih četkica, koje imaju 12-15 plodova u svakom, plodove persimnog oblika (zaobljenog duguljastog), gustog, težine 100-120 g. i više, Nije zrelo - svijetlo zelena, u tamno zelenoj traci, zrela - crveno-ružičasta, u žutoj traci, vrlo dekorativna, slatka, izvrsnog okusa, nisko sjeme. Preporučuje se za svježu konzumaciju, domaću kuhinju, cijelo konzerviranje i soljenje. Otpornost na bolesti.

Moji komentari: vrlo rano i lijepo, ali okus

.Reina - egzotični, visoki indeterminantni stupanj za staklenike i otvoreni teren. Plodovi su izduženi, slični dinji, prosječne težine 300-400 grama, bogate narančaste boje, vrlo slatki. Formirana u dva debla. Rijetka sorta.

Moji komunisti: vrlo dobri, rani, slatki, veliki. Leći dolje

Najboljih 46 vrsta rajčica za staklenik: opis i povratne informacije o njima (Foto Video) + 2018 Recenzije

"Rajčice u stakleniku su samo čudo, kako rastu!" - proizvođači polikarbonatnih skloništa neprestano pozivaju ljetnike. Međutim, nisu svi rajčice odgovoriti na recenzije "Najbolje rajčice za staklenike", pada u ove vrlo transparentne kuće.

Sadržaj ovog članka

ulaz

Mnogi vrtlari čak odustaju od plastičnog "čuda na okviru", tvrdeći da su rajčice u njemu češće bolesne i da je prinos lošiji. Ne kriviti su rajčice, nego sami vrtlari. Rajčica mora biti ispravna!

Često, neiskusni uzgajivači rajčice, pretjerano vjerujući u reklamne slogane, kupuju staklenik koji izgleda estetskiji ili jeftiniji.

Greška u izgradnji staklenika

U pravilu, jeftine transparentne kuće za biljke nisu opremljene prozorima, ispušnim plinovima ili grijanjem.

U takvoj "parnoj sobi", gdje vlažnost zraka ponekad doseže 100%, a temperaturne fluktuacije ovise o njenim fluktuacijama izvana, povećani kondenzat koji teče duž zidova i kapanje na iscrpljenim grmovima uopće ne pridonosi razvoju "najboljih" rajčica u stakleniku, ali aktivno doprinosi razvoj "izvrsne" fitoptere.

Pogrešna pogreška

Pokušavajući dobiti obrezivanje stabala od slanine bez presedana, novi kupci staklenika zasaditi će sva raspoloživa mjesta što je moguće bliže svim vrstama stabala u redu. To se ne može učiniti!

Ne samo phytophthora, nego i druge gljivične bolesti, kao što su pepelnice ili pošasti za bilo koju biljku uzgojenu u stakleniku - crnu nogu, reproduciraju se voljno u zgusnutoj džungli raznih vrsta lija i grmlja. Krpelj pauka ne prisiljava se ni na čekanje! Visoka vlažnost i visoka temperatura optimalni su uvjeti za uzgoj ovog parazita.

Kakva žetva ovdje s takvim "buketom" prljavštine! I zabilježite s rajčica, u ovom slučaju, nedostatak žetve ni na koji način nije povezan.

Popravite greške

Što učiniti ako kuća za "rajčice" već stoji, a u njoj se ne uočava žetva jagoda jakih obraza?

  • Stavljamo u prozore ili otvore, zalupimo se u druga vrata, ako nema nikoga, i redovito provjetravamo prostoriju i sadnice
  • Promijeni tlo. U svježem stanju ni u kojem slučaju ne stvarajte svježi gnoj
  • Cijelu kuću obrađujemo otopinom za dezinfekciju
  • Gledanje vlage i temperature
  • Tijekom razvoja sadnica vlažnost od 60% do 70. Plodonošenje - od 75 do 85%
  • Vlažnost tla nije veća od 80%, temperatura - ne manja od 12-15 *
  • Temperatura zraka ne smije biti iznad 25-28 *
  • Promatrajte shemu slijetanja
  • Skraćujemo kratkotrajno sazrijevanje 2 stabljike na udaljenosti od 40 cm jedna od druge, 55-60 cm između redova
  • Energetski rastuća rajčica na 1 stabljiki - 25-30 cm međusobno

Odabir najboljih vrsta staklenika

Koje rajčice zaslužuju više pozornosti?

Bush rast

Prema ocjenama uzgajivača rajčica, F1 hibridi će biti najbolji.

To je zbog činjenice da su gotovo svi F1 neodređeni (visoki). Što ovo daje? - Neograničena visina, stabljika stabljike razvija 15-30 plodnih četkica na sebi, sve će ovisiti o vašoj želji.

To uopće ne znači da morate napustiti odrednicu "malog uha", koja će prestati rasti nakon početka stvaranja voća i bobica! Sviđa ti se? - Plant!

Što drugo treba uzeti u obzir

Ne zaboravite pravila:

  • Indeterminanti su zasadili staklenik u središtu, i determinante duž rubova, duž perimetra
  • Nemojte zgusnuti slijetanje! Na 1 m2. - ne više od 3 biljke
  • Čak i za sadržaj staklenika, potrebno je odabrati one vrste rajčica koje su zonirane prema uvjetima vaše regije.
  • Najbolji su oni koji su posebno razvijeni za uzgoj u staklenicima, a posebno treba obratiti pozornost na ambalažu: "Za staklenike i filmska skloništa"

Polikarbonatna konstrukcija pomoći će smanjiti vrijeme zrenja bilo koje rajčice za 10-15 dana, što znači da se usjev može dobiti za 20-30% više!

Najbolje, prema recenzijama s foruma

Kako su staklenici postavljeni da dobiju raniju žetvu, prirodno je da veliki broj hibridnih vrsta namijenjenih staklenicima i filmskim “šupama” pripada ranim i srednjim ranim varijantama.

Kriteriji za odabir "najboljeg od najboljih" su različiti za svakoga, što se naziva "okus i boja".

No, evo nekoliko opcija, često ponavlja s ocjenom "plus" u različitim ljudima.

Rano (rano sazrijevanje) i sredinom rano

Ovoj kategoriji hrabro pripisujemo sorte čiji datum zrenja varira od 70 do 120 dana.

Zapravo, nitko nije obraćao pozornost na hibride vrlo ranih rajčica s pjesničkim imenima.

Nada F1 i Afrodita F1

Ocjena Nadežda F1

Ocjena Afrodite F1

  • Ove crvene obraze ljepote pripadaju ne samo rano, ali vrlo rano (75-80 dana) - u lipnju već možete početi uživati ​​u svojim sočan, elastično voće, težine 150-170 g.
  • Od lipnja do kraja kolovoza, iz svakog grma, koji raste od 1 do 1,3 m, možete skupiti više od kantice velikih bobica!
  • Nada i Afrodita nemaju moćna debla, pa formiramo grm u 3 stabljike. Shema slijetanja 60x60 cm.

F1 prijatelj

  • Možda najviše nepretenciozan staklenika hibrida, dakle, preporučuje se za početnike.
  • Od sadnje sjemena do prijateljske žetve - 95 dana.
  • Hladno je otporna i niska - 60-80 cm, bobica je okrugla, crvena, težine 80-100 g. Prinos je 16 kg.

Ilyich F1

  • Rano zrela, visokorodna, slatka, gusta, s bogatim okusom, malo izvaljena, s visokim čvrstim stabljikom i otpornim na bolesti...
  • Jednom riječju - izuzetno uspješan hibrid za zatvoreno tlo!
  • U početku, jabučno-zeleni plodovi brzo postaju sunčana narančasta, svijetle crvene boje zrelosti.

Vityaz F1

  • To je netko tko tvrdi da je naslov "Rano - produktivnog"!
  • Voće postavlja čak i kada se temperatura podigne na minimum dopušten za uzgoj sadnica.
  • Težina bobičastog voća je 200g, okus je nevjerojatan, a prinos nije ništa manje zapanjujući - grm treba fiksirati vrlo pouzdano, inače će se kljun jednostavno slomiti pod težinom okruglog povrća.
  • Postoji jedan nedostatak - slaba otpornost na kašalj.

F1 grumen

  • Ova rana sorta je dar za one koji vole svježi okus rajčice.
  • Počinje davati žetvu velikih plodova (od 170 g) na samom početku srpnja, a zaustavlja se sredinom listopada, kada ispod polikarbonata gotovo ništa nema, osim kuglica Nuggeta izlivenih u crveno.

Uragan F1

  • Rano zreli i srednje razgranati grm može „mahanut“ i do 2 metra, ali najčešće se zaustavlja na 130-150 cm, što znači da još uvijek zahtijeva podvezicu.
  • Prosječni masovni "potomak" - od 70 do 150 g.
  • Boja je tradicionalno crvena.
  • Okus je svijetao, sočan, aromatičan.

Recenzije - čisto pozitivne!

Samara F1

  • Samara je dobra jer sve 6-8 okruglih bogatih crvenih bobica (70-80 g) na jednoj ruci dozrijevaju u isto vrijeme. To olakšava berbu!
  • Stabljika je vrlo duga - preko 2 m i zahtijeva pažljivu podvezicu.
  • Samara nema izvrstan okus rajčice, ali je neuporediva u konzervaciji: sol, šećer, kopar i lavrushka učinit će rajčicu „kraljevskom bobicom“ na okus, dok će sam plod ostati cjelovit nakon sipanja vruće marinade.

Berberan F1

  • Izraženost Berberana može zavidjeti!
  • Srednerosly bush s visokim pogledom na sve vrste gljiva i trulež, i elastične "loptice" na 115. dan nakon sadnje sjemena proizvodi čak i guste, težine do 200 g s izvrsnim okusom.
  • I kako lijepo! - Boja rajčice nije samo crvena, nego crvena od brusnice! Međutim, okus Berberana uopće nije kiselkast, već kiselkast, s izvrsnim okusom rajčice.

Kostroma F1

  • Red Kostroma je zadovoljan desertnim okusom, prinosom (18 kg. Od 1 sq. M.), lako tolerira temperaturne fluktuacije, praktički se ne razboli.
  • Uz poštivanje agrotehničkih pravila za uzgoj unutar prozirnih kuća i plastenika.

Vrlo dobre ocjene vrtlara!

Anastasia F1

  • Još jedan crveno-crveni hibrid s dobrim prinosom do 12 kg iz svakog grma.
  • Težina bobica - 150-190 g, stabljika je dovoljno duga da ga veže.
  • Osim toga, to je prilično slaba, preporučuje se da se formira deblo od 2-3 biljke.

Semko-Sinbad F1

  • Za razliku od već dobro poznate rajčice Sinbad, koja je vrlo hirovita u njezi, njen “sin” je vrlo otporan na oštećenja i štetnike, zahvaljujući genima drugog “roditelja” - Semka F1.
  • Mnogi vjeruju da je ovaj hibrid tek neznatno inferiorniji u prinosu Semko-98 F i Semko-99 F, dajući samo 7-9 kg sočnih crvenih plodova težine 80–90 g po grmu.
  • Semko, naravno više - najmanje 10 kg, ali tko se može usporediti sa brzinom sazrijevanja? - Proizvod je spreman za uporabu nakon 85, rjeđe - 90 dana nakon pojave prvih zelenih "kljuna"!

Verlioka F1

  • Isključivo staklenika rano "djevojka"!
  • Visina - 2 m + 30-40 cm, težina - 60-100 g, okus je malo svjež, na jednoj četkici - 6-10 crveno-narančastih sjajnih plodova.
  • Što je iznenađujuće u njoj, osim za super rane žetve u 95 dana? - Verlioka je sposobna za čuda i uz nedovoljno svjetla tijekom rasta i sazrijevanja!

F1 Market King

  • Zapanjujuće lijepa rajčica!
  • Visok (2 m), snažan, sredinom sezone, s egzotičnim dvobojnim žuto-crvenim "jabukama" do 300 g
  • Uz formiranje 2-3 stabljike i maksimalno oslobađanje iz lišća, možete postići do 500 g!
  • Mesnat, slatkast, s nešto izraženijom kiselošću divovskih bobica dobar je za svježu upotrebu, ali sok od njih ima samo jedan epitet - odličan!
  • Ista sorta poznata je u katalozima nazvanim Kraljica ljepote.

F1 intuicija

  • S takvom intuicijom ne prijeti vam da ostanete bez usjeva, čak iu nepovoljnim danima s elementarnom njegom sadnica.
  • Ovaj prvi hibrid za staklenike, dobiven od domaćih uzgajivača, odlikuje se ne samo nepretencioznošću i tolerancijom za pogreške početnika uzgajivača rajčica, nego i dobrim zdravljem.
  • Sorta je visoko otporna na gljivice, zanemaruje mozaik duhana, fuzarij i kladosporije uz odgovarajuću poljoprivrednu tehnologiju.
  • Visoka biljka (1-1,3 m), daje usjev već na 95-100 dan. Za sezonu - 25-30 kg rajčica težine 100-110 g, prikupljenih u četkicu.

Vrijedi spomenuti pozitivno i takve vrste kao:

Alpatieva

  • Nepretenciozan rano zreli rajčica, koja pripada determinantnim hibridima.
  • Kompaktan grm vjerojatno neće štipati šipku višu od 50 cm, ali neće zahtijevati pucanje podvezica.
  • Nije potrebno puno prostora - 1 m kvadrat. sigurno je posaditi 4-5 klice, dobro će se slagati!
  • A vi, čak i ako se nikada prije niste bavili uzgojem rajčica, moći ćete rezati svježe, zaobljene, lagano spljoštene plodove na tjemenu, svaki težak 60-90g, nakon 100 dana.
  • Kušajte svijetle grimizne bobice s niskim rebrastim tijelom Alpatyeva-905
  • I nećete se iznenaditi, ali za zimske pletiva ove čak i prijateljske rajčice zauzvrat su pravo blago!

tajfun

  • Ove "zlatne jabuke" su zapravo svijetle crvene, težine 70-90 g svaka u težak, gusta četka.
  • Međutim, takve "jabuke" postat će samo uz odgovarajuće zalijevanje i pravilno hranjenje, pa je tajfun F1 neodređeni hibrid (do 2 m) za iskusne uzgajivače rajčice.
  • Srednje grančasto grmlje, zasađeno prema shemi od 3 klice po 1 kvadrat, će dati sve 9-10 kg u isto vrijeme, za manje od 100 dana.
  • Zaokruženi "lakirani" plodovi su lijepi u ljetnim i zimskim salatama, a sam grm je cijenjen zbog otpornosti na kašalj.

traženje

  • Još jedna vrlo stabilna hibridna visina u metru. Otporan je na gljivične i virusne bolesti i ekstremne temperature.
  • Berry dozrijeva rano (90-95 dana), ukusna, jaka, s prekrasnom narančastom bojom, težine od 75 do 100 g
  • Mala četkica - maksimalno do 8 plodova, ali je sočan rajčica okus očuvan kako u kiseljenju tako iu marinadi.
  • Nije vrijedno govoriti o svježim salatama - ukusan!
  • No, da biste dobili sve ove ukusne ljepote je moguće samo uz pravilnu formaciju F1 Search grm i mukotrpno udvaranje.
  • Ova "djevojka" - pravi pronaći za ljubitelje žute rajčice!
  • Prvo, upravo je VARIET, što znači da se sjeme (iako ne puno) može ostaviti za buduće zasade nakon što se skupljaju i jedu elastični mesni elipsoidi težine 120-180 g.
  • Drugo, sorta je srednje rana (85-95 dana)
  • Treće, Dinin grm je nizak (manje od 70 cm), ne razgranat, ne reagira na makrosporozu i Septoriju. Otporan na sušu.
  • Četvrto, daje dosljedno visok prinos (+ 5 kg iz grma), koji je podložan dugom skladištenju.
  • Peto, ne puca na grm i savršeno tolerira nalijevanje vruće marinade.

Cio-Cio-San

  • Ovaj "prijatelj" neće stati na visini od pola metra - indeterminantni raznolikost s gigantizmom.
  • Za srednju stazu i na sjever - mogućnost iznimno staklenika.
  • Gnojidba je prosječna u vremenu, ali bogata žetvom, ako postoji odgovarajuća njega.
  • Uz svaku četku sazrijeva do 35-40 "jabuka" od po 30-40 g.
  • Pravovremenost podvezica i pasynkovanie omogućuje blagovanje plodovima njihovog rada, ne samo ljeti, nego i zimskim salatama - raznovrsnim izvrsnim okusom i pogodan je za sol-marinadu.

pregled:

ruzmarin

  • To je tko će zaista zadovoljiti svojim visokim urodom i okusom, pa je ovo hibrid Rosemary F1!
  • Ovaj ružičasti gigant srednje sezone (težina fetusa do 900 grama!) Zasigurno se može nazvati "dijete staklenika i filmskih skloništa".
  • Nezavisni gospodin-rajčica daje do 14 kg po kvadratu s odgovarajućim poljoprivrednim tehnikama, s vitaminom A u mesnatom
  • Ružmarin će biti 2-2,5 puta veći nego u žutoj i narančastoj "Asteci" poznatoj po svojim vitaminskim kompleksima!
  • Potrebna je podvezica ne samo stabljike, već i voćnih četkica.
  • Svojom otpornošću na bolesti rajčice ima niz nedostataka - nije pogodan za sadnju sjemena (samo zrele sadnice) i potpuno je neprikladan za skladištenje (sazrijeva izravno na grmu).
  • Konzervacija uopće nije prikladna. Ali kakva pasta!

Kolektivna farma

  • Puno ime je "Kolhoz žetva F1". I potpuno opravdava to ime!
  • Zajedno daje voćnim bobicama glatko-crvenu boju sa zlatnom nijansom nakon 100-110 dana, s visine prosječne visine (60-70 cm) “izgleda” na svakoj kasnoj bjelokosti i smeđoj mrlji, poznata je po izvrsnom okusu, dugovječnosti i transportnosti.
  • Rajčice prosječne - 100-110 g, stisnute na polovima, ali izvanredne delicije!
  • Izvrsne preporuke ljubitelji staklenika rajčice iz Sibira i Urala.

Prema ocjenama:

Možda ćete kušati rajčice, nešto slično mandarinama bez kore:

  • Američki rebrasti
  • Košara s gljivama
  • Etoile
  • Lorraine zgodna

Volite li "slike" u boji?

Za vas:

  • Bijelo plodno
  • Snjeguljica
  • Bijelo čudo
  • Crni plodovi
  • Crni princ
  • mikado
  • Rio Negro
  • Roses iz Dallasa
  • Raj Kapoor
  • Romi

zelena

  • Smaragdna jabuka
  • močvara
  • Malahitska kutija
  • Zeleni slatki zub

Više volite raznolikost boja? Zatim se čuvaju rajčice za vaš staklenik, čiji plodovi kombiniraju nekoliko nijansi odjednom:

  • Pertsevidny prugasti
  • Prugasta tkanina
  • Don Juan
  • mumljati
  • Zebra zelena
  • Tzu-Yu
  • Vinteydzhayn

Uzgoj rajčica u stakleniku

Pojedinosti o pogreškama i ispravkama.

Nakon što ste dobili osnovne informacije o rajčicama koje vas zanima, možete nastaviti s praktičnom primjenom svog znanja!

Više Članaka O Orhidejama

Lonci u loncima

  • Bobičasto voće

oleander

  • Cvijeće